tirsdag 31. mai 2011

Tromsø og sommer-pjoning


Strikkasykkel utenfor garnbutikken "Heklekroken"
Fra det fantastiske biblioteket i Tromsø
I forrige uke var jeg sammen med min datter, min mor og hennes bestevenninne i Tromsø. Programmet var blant annet forestilling med Jon Eikemo på teaterkafeen, og strikkekafe på biblioteket i Tromsø. Forøvrig var det å spore opp alle garnforretninger i byen, se på glassblåsing, snuble innom noen artige butikker og atelier, og når sulten ble for stor måtte vi finne et dugelig spisested.


- så var det strikkekafeen, da. Jeg fikk fortelle de trivelige Tromsø-damene om pjoning, og at det går an å pjone sommerting også. Blant annet fortalte jeg om hva som kan inspirere til et nytt design.
Her er et eksempel: bjørkestammen er så stilige! Jeg har lyst til å gjenskape den lyse stammen med de mørke brunsorte avtegningene i et plagg til sommeren.
Det skal bli en topp, der jeg også vil bruke grønt øverst, akkurat som bladkrona på bjørka. Her er bilde av starten nederst på plagget. For den som har lyst å prøve luftige masker, så bruk f. eks muskat eller tilsvarende tykkelse garn og krok nr 7. Jeg la opp 178 m. (ca str 44). 15 omganger i bakerste ledd, vekslet mellomm naturhvit og mørkbrun, mest brunt.
Så hvit i fremste ledd. Ca hver 5. omgang lager jeg innslag med mørkbrun, noen masker med begge farger, noen hvite.... tilfeldig antall, men slik at det ikke blir så lange tråder på baksiden.
Kommer tilbake med flere bilder og "oppskrift" etterhvert som det går fremover!

tirsdag 17. mai 2011

Opprensking

Da har jeg rensket litt på bloggen, og valgt ny bakgrunn og farger. Litt vår-opprensking, kan man vel kalle det? Fant ut at jeg kanskje hadde litt for mye personlig ute her, så da er det borte vekk ;-) .... Nå skal det bare være handarbeid som legges ut her. Akkurat nå for tiden blir det lite gjort av den slags, så det kan bli en stund mellom innleggene. Jeg er mest opptatt med oppstart av min egen arbeidsplass for tiden, se her: www.unicotec.no . Er så heldig å ha et par prosjekter jeg holder på med allerede, så det skal nok gå bra.
Ellers så blir det litt hagearbeid og turer i marka som prioriteres for tiden, både hjemme og på hytta.
Her er jeg og gubben nedenfor hytta

Håper at det skal spire og gro her! Har sådd frø