mandag 12. november 2012

Hjerter og litt mer stjerner

 
Jeg ble så fascinert av stjernestrikk, at jeg har laget flere plagg med den strukturen. Det blir ekstra mykt og tøyelig, samtidig som det er luftig og varmt. Har strikket meg et lite trekantskjerf i tynt 2-trådet ullgarn som skifter farge. Det ble så stort som jeg hadde garn til - det var siste rest av ei stor hespe garn fra Estland.
 
Nå holder jeg på å strikke et skjerf i stjernemønster med alpakka-garn. Når det blir ferdig, skal det legges ut for salg i nett-butikken.
 
Når man har 10 kg garnlager med ett og to nøster i en farge, og nesten like mange garnsorter, blir det til at man må strikke eller pjone en del småting. Jeg synes nemlig at lageret er såpass stort nå at det godt kan slankes litt før jeg kjøper inn nytt garn.
 
 
Her er et par votter i det samme garnet som skjerfet ovenfor + kontrastfarge i gylden finull. Jeg liker unike ting, og votter med skiftende farge er da unike? Det blir uansett ingen som er 100% like.
Vottene legger jeg ut på nettbutikken, de er i størrelse 8-10 år, og for tiden har vi ingen hender i vår familie i den størrelsen.
 

2 kommentarer:

 1. Vakre votter du har laget. Stjernestrikk har jeg aldri prøvd før, men det ser veldig fint ut. Vet om det finnes en beskrivelse noe sted?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Solveig!
   Her er en demonstrasjon: http://www.youtube.com/watch?v=0RfNl2In_8Q
   (Søk på knit daisy stitch)Kjemperartig, og det blir bare så deilig og mykt!

   Slett