lørdag 29. juni 2013

Dagens skapning - sommerprosjekt

I dag er min første feriedag i sommer :-)
Her i Sørreisa er været bare helt fantastisk nå, og skog og mark står grønn og frodig. Ja,livet er bare herlig! I morges satt jeg ute på trappa og nytte en kopp kaffe og lydene rundt meg - de skjønne, behagelige lydene fra små skapninger. Humler og insekter summer fra blomst til blomst og sørger for mat til seg selv og bestøving av blomstene.

Plutselig hørte jeg ei ugle som tutet i skogen på haugen ovenfor huset. Hva slags ugle var det, tro? Hvilke ugler lever egentlig her hos oss?

Sommerens prosjekt er født!!! Søke litt ny kunnskap om de skapningene vi har rundt oss - både planter og dyr. Tar man for seg en hver dag, blir det  utrolig mye ny kunnskap i løpet av et par uker. Vi lever i informasjonsalderen, med tilgang til uendelig mye informasjon på internett og i bøker ellers, så det skulle jo ikke være vanskelig å gjennomføre. Jeg tør påstå at dette er et flott familieprosjekt også! Mye å lære og fundere over.

Vår egen skaper har da også ment at vi skulle glede oss over alt han har skapt. Forkynneren 3:11 sier "Alt har han dannet vakkert i dets tid. Også uavgrenset tid har han lagt i deres hjerte, slik at menneskene aldri kan utgrunne det verk som den sanne Gud har dannet, fra begynnelsen til enden."
Ja, det er faktisk et sånt vell av mangfold i skaperverket at om vi lever evig, vil vi ikke bli utlært - tenk på det! Og tenk at han har lagt evigheten i vårt hjerte - hans hensikt er at vi skal leve evig og glede oss over skaperverket. Det er ikke rart vi synes døden er trist og unaturlig, for det er nettopp det den er.

Men tilbake til prosjektet: Da var det bare å velge noen arter til nærmere gransking, gå på fotosafari, og bare kooose seg! Skal forsøke å få lagt inn et par poster i bloggen også om det vi finner ut.
Dette skal undersøkes nærmere de neste par dagene: humler, ugler i nord-norge, løvetann

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar